“A woman is helpless till her nail polish dries.”

posted on: April 30, 2012

I was cleaning out my iPhoto-library yesterday, and stumbled over a whole bunch of photos of my nails. Because, you know, I like to make them look pretty, and then document it. Don’t worry, it’s completely normal, lots of other internet girls do it, too! This first one is H&M’s Manhunter, with Essie’s Matte About You on top. I do love a mattified black polish.

This is actually my very first attempt at Konad nail art (stamping designs on your nails, like this). A bit messy, but I still like it. The base is Maybelline’s Foreverstrong polish in 76 French Manicure, stamped with the white Konad polish.

Another Konad, this one was a few days old when I took the picture, hence the chipping on my index finger. The base colour is a dark grey by Depend, stamped with H&M’s Gold. I’m not sure they call it “Gold” anymore, but I know they still have it – it’s a very cool gold with a hint of silver.

Disco nails! The glitter is from Neglemakeriet, and it is stuck in a very thick layer of a clear polish from Depend, with several thick layers on top. This was my first attempt at disco nails, and it really wasn’t my thing. Despite the thick layers of polish, the glitter got caught in my clothes and hair, and I only kept this on for about a day. Still pretty, though!

The hands of my youngest sister Lillian, before a Christmas dance. It’s H&M’s Manhunter with two layers of OPI’s Sparkle-icious on top. Super-glittery!

This is a funny one. I spent a lot of time on it, but once it was on, I didn’t like it at all and removed it immediately. Girls can be strange. The base colour was from H&M (I don’t have it anymore, and can’t remember what it was called), the black is a special kind with a long, thin brush, and then the matte part was done with Essie’s Matte About You. Actually, I might have to try this one again sometime soon. And yes, of course I’ll show you if I do.

 • Ulrikke

  Elsket den svarte neglelakken med glitter på. I heart glitter!

  • Maria

   Glitter er herlig! Synd det er så kjipt å fjerne (men med foliemetoden er det overkommelig uansett) :)

 • Egwene

  Ååå dersom jeg klarte å gjøre dette på under ti minutter hadde jeg aldri latt neglene mine gå au naturel igjen! (ti minutter fordi jeg er utålmodig..)

  • Maria

   Jeg er vel egentlig ganske tålmodig, men til og med jeg blir frustrert over hvor sakte neglelakk kan tørke innimellom. Mine triks er en god hurtigtørkende overlakk, og å spre prosessen over flere runder. Jeg kan f.eks. lakke neglene med grunnfargen en kveld, og så neste kveld pynte den med litt konad eller noe annet morsomt. På den måten tar selve “jobben” ikke mer enn ti minutter, og tørketiden brukes til å se en episode av en tv-serie :)

 • Annette

  Such a shame with the disco nails, they look amazing! Also the konad-thingy, I’ve yet to try it out.

  • Maria

   A shame indeed – but I think it might have a lot to do with that being my first attempt at disco nails. There are special kinds of topcoat you can use to smooth out things, and I’m sure applying the shiny things more carefully will make them lie as flat as possible. Still, a bit too high-maintenance for me ;) And konad is great, it just requires a little bit of time to learn the technique.

 • Tone

  Fint! Likte den nederste jeg, og “netting”-konaden, og den svarte med glitter, og disconeglene, og og og… Kjempefint!

 • Cindy

  Glede mæ t du ska lage galaxynails på mæ:)
  Har vært snill me neglan mine i d siste å tænkt på at æ trur du hadde bidd litt stolt vess du hadde sedd dæm:p
  Dæm har bynt å sælle Essie-lakka på masse plassa i Harstad nu (yey), men ingen av dæm har Matte About You (buu)

  • Maria

   Åh, ja, galaxy nails, det må æ øve mæ på tel du kjæm på besøk ;) Og hurra førr å være snill med neglan sine, flink Cindy. Æ prøvde å finne Matte About You i en nettbutikk, men æ fant den faktisk ingen plassa. Kanskje dæm har slutta å lage den? Men det fins andre top coats som gjør samme greia, så ikke gi opp håpet! Du kan iallfall få låne min så mye du vil hvis du kjæm nedover… *lokkebiff*

 • Elise

  Så fine! Likte spesielt godt den svarte med glitter på :D